Що не кажіть, а таки література, особливо поезія, здатні по-особливому об’єднувати людей і служать чудовим містком від серця до серця.

Тому Всесвітній день поезії для багатьох служителів красного письменства  був відзначений зустрічами з читачами. Не стало винятком цього дня місто енергетиків — Нетішин, в якому побував невеликий «десант» поетів з Хмельницького. На поетичну імпрезу до нетішинських поетів, а також школярів, працівників і читачів місцевих бібліотек завітали члени творчих спілок з обласного центру Віталій Міхалевський, Михайло Цимбалюк, Людмила Рудковська і Степан Шкапій. Теплих відгуків про цю зустріч не бракує, адже свято поезії вдалось на славу.
Напрочуд вдалим поєднанням «фізика і лірика» назвали місцеві мас-медіа голову хмельницької міської організації Спілки письменників України, викладача Хмельницького національного університету Віталія Міхалевського — його вірші, в яких оспівує одвічні людські цінності, не могли не сподобатися. Спонукали до роздумів та були нагороджені аплодисментами також виступи «розважливого журналіста і письменника Михайла Петровича Цимбалюка, автора семи книжок поезії, малої прози і казок». Його «колоритно змінював поет-гуморист Степан Михайлович Шкапій», — так пише нетішинська «Перспектива». Як давню знайому, друга, зустріли нетішинці Людмилу Рудковську, журналістку і поетесу, яка жила і працювала два десятки літ в місті енергетиків і саме тут, у співдружності з місцевими творчими талантами, видала свої перші дві книги, ну, а на проскурівській землі поки що — одну.
Спочатку творчий «загін» хмельничан зупинився у загальноосвітній школі №3, в якій відбулася невимушена і цікава зустріч із старшокласниками та працівниками цього навчального закладу. А перегодом у Нетішинській міській центральній бібліотеці до яскравого свята поезії охоче, з теплом і щирістю долучилися нетішинські поети, прозаїки. Зокрема, активність виявили члени місцевої літературної спілки «Натхнення», яку уже майже двадцять років очолює Віктор Гусаров — поет, журналіст, редактор газети «Перспектива» (Хмельницькаї АЕС). Власні вірші — в основному глибокі, оригінальні, з нотками одкровення, читали: Микола Радиця, Ганна Митюк, Наталія Яковлева, Тетяна Ходак, Тетяна Захаревич-Любченко, Діана Сулима, Микола Руцький і голова літспілки Віктор Гусаров. Окрім літераторів, на зустріч завітали звичайні нетішинці. Від імені присутніх висловила слова вдячності директор міської централізованої бібліотечної системи Марія Омельчук.