Усі б так відзначали 50-річчя! Як-от народний аматорський театр Віньковецького районного будинку культури — блискучою грою у відомій п’єсі Олексія Коломійця «Фараони». Прем’єра відбулася у травні, але донині глядачі вдячно згадують акторів, режисера і всіх, задіяних у виставі. І так сподобалася віньківчанам вистава, що на початку червня актори повторили її, так би мовити, «на біс». І знову був абсолютний аншлаг, і море вдячних глядацьких оплесків.

Успіх вистави, звичайно ж, є безпосередньою заслугою режисера Ольги Ялтусевич. І без сумніву — заслугою всіх артистів, які продемонстрували справжню акторську майстерність. Іван Тараненко у ролі Аристарха, Олександр Горбатюк у ролі Оверка, Володимир Цимбалюк (Таран), Галина Пустова (Одарка), Петро Войцехівський (Онишко), В’яче- слав Комірко (Корній) — усі полюбилися глядачам, як кажуть, з першого погляду. Так само захоплено спостерігали вони за грою Лариси Матковської, Галини Слишинської, Даринки Коваль, Максима Почка, Юрія Гензерського, Наталії Косарєвої. Словом, віньківчани із задоволенням долучилися до театрального дійства і відчули дотик свята до свого життя. Таке ж велике спасибі — усім, хто брав участь у підготовці вистави — Неонілі Дудар, Віктору Буденку та іншим.
За п’ятдесят років своєї творчої діяльності народний театр успішно виступав на багатьох аматорських сценах з різними виставами: «На перші гулі», «За двома зайцями», «Кайдашева сім’я», «Видавали батька в прийми»... Рекорд побила п’єса «Мартин Боруля» — її ставили аж 28 разів! З неї, власне, й починалася їхня діяльність, а режисером був (він же й засновник театру) Володимир Лелюк. Як розповідає Галина Пустова, художній керівник районного Будинку культури, саме тоді актори театру на костурі, з яким ходив Мартин Боруля, ставили зарубки після кожної вистави. А акторський склад був досить потужним — Сергій Король, Дмитро Гнатюк, Василь Ходюк, Олександр Гордієнко, Антоніна Костюк... То справжні корифеї нашого театру, згадує Галина Петрівна. Кожна вистава з їхньою участю запам’ятовувалася глядачам, і їх просили виступати ще і ще. Вони тоді були з гастролями чи не в кожному селі району, а також — Новоушицького, Деражнянського.
У нинішньому складі театр теж готовий гастролювати. Побували вже в кількох селах свого району. Якщо вдасться, поїдуть на Деражнянщину, Летичівщину, куди їх радо запрошують. Що й казати, приємна місія — нести людям радість спілкування з мистецтвом. Артисти це знають, як ніхто інший. Заряджаєшся позитивом сам і заряджаєш ним своїх глядачів. Ось такий обмін хорошої енергії відбувається. А світлі емоції нам ой, як потрібні, особливо в теперішній складний час. Тому дякуємо акторам народного аматорського театру за велику роботу й великий позитив. Успіхів їм!