Плідним на цікаві театральні події став для Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького новий 89 театральний сезон. Ювілеї, прем’єри, відкриття малої сцени, гастролі, в тому числі за кордон, участь у різноманітних фестивалях, проведення власного Всеукраїнського театрального фестивалю — це та ще багато іншого, неабияк збагатили та розширили палітру творчого досвіду колективу.

З призначенням нових керманичів (із минулого року директором театру став Андрій Ковальчук, а головним режисером — Дмитро Гусаков), театр Старицького, одержав новий імпульс. 
Підтвердженням цього є і проведення творчих вечорів з нагоди ювілеїв працівників театру. Так, наприклад, у театрі відбувся творчий вечір диригента Леоніда Деркача «Un amore cosi grande». Концерт, під час якого лунали улюблені пісні хмельничан у виконанні артистів вокалістів, артистів оркестру театру, а також запрошених зірок, не лише черговий раз продемонстрував талант диригента, але й став своєрідною родзинкою в репертуарі. 
Знаковими стали гастролі в Польщу, місто Рибник на святкування «Днів України». Туди хмельницькі актори поїхали з виставою «Кайдашева сім’я» І. Нечуя-Левицького в постановці заслуженого діяча мистецтв Григорія Мельника, який, на жаль, нинішнього року залишив цей світ. Головні герої: Кайдашиха — заслужена артистка України Поліна Попач та Кайдаш — заслужений артист України Олександр Топоринський — нещодавно відзначали ювілеї роботи в театрі, та попри те довели, що це не просто якісь там роки, а безцінний творчий досвід, який не вичерпується з часом!
Гастролі ж у Польщі показали, що не існує мовних, культурних, і часових бар’єрів. Поляки сприйняли побачене із захватом. Окрім вищезгаданих головних героїв, ролі виконували Емма Мужевітіна, Альона Волкова, Анатолій Остапенко та Володимир Веляник. 
Стосовно ж нового досвіду, то його наші митці черпали від театральних колективів різних міст України під час участі у різних фестивалях: «Тернопільські театральні вечори. Дебют», «Золоті оплески Буковини» в Чернівцях, «Вересневі самоцвіти» в місті Кропивницькому тощо.
Та найбільшим творчим та професійним досягненням минулого сезону для  театру Старицького стало проведення власного Всеукраїнського театрального фестивалю
«Starytskiy Theatre Fest-2019». За сім фестивальних днів було представлено сім колективів із семи міст України, які нагороджені в різних номінаціях. Господарі ж представили у фестивальній програмі прем’єру вистави «Тев’є Тевель» за твором Г. Горіна в постановці Дмитра Гусакова.
Остання вистава перегукується з нинішніми подіями в Україні. Коли безліч людей зі сходу нашої країни змушені залишати своє коріння, свої домівки та відправлятись у пошуках нової долі. І хоча, в порівнянні з іншими виставами учасників фестивалю, ця робота була ще зовсім свіжа, так би мовити, не відіграна, професійне журі нагородило її в декількох номінаціях, зокрема «За сценографічний дебют» — Олена Янчук, «За кращу головну жіночу роль» — заслужена артистка України Лариса Курманова — роль Голди, «За головну чоловічу роль» — заслужений артист України Микола Валівоць — роль Тев’є, «За кращу чоловічу роль другого плану» — Василь Шпунт — роль Менахема, «За вірність професії та вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва» — заслужена артистка України Лариса Власенко. 
Нарешті ж, до здобутку можемо віднести також відкриття Малої сцени — майданчика для камерних вистав та різноманітних театральних експериментів. Нині, там із великим успіхом іде вистава за твором Бернарда Шоу «Одруження по-англійськи» в постановці молодої режисерки Нати Бударіної. Також періодично відбуваються оригінальні, нові, не відомі хмельницькому глядачу за стилістикою гри та режисури, вистави колективів із різних міст.   
Приємним досягненням за останні 30 років стало те, що з нагоди 28-ї річниці незалежності України Президент Володимир Зеленський своїм указом присвоїв почесне звання «Народний артист України» — Ларисі Кирилівні Власенко.
Хмельницький театр імені М. Старицького активно розвивається та зростає в своєму професійному рівні. З радістю підтримує все нове та цікаве. Тож попереду в нього ще багато перемог та здобутків! Вже зараз колектив розпочав підготовку до участі у VII міжнародному фестивалі українського театру «Схід-Захід», який відбудеться з 19 до 27 квітня 2020 року в польському Кракові.
Нинішній театральний сезон буде 90-й, до того ж, він співпадає з роком ювілею Михайла Старицького, а тому, на нього вже заплановано чимало грандіозних подій. Незабаром розпочнуться репетиції вистави легендарної п’єси Михайла Старицького «Циганка Аза». Також планується проведення Всеукраїнського фестивалю Камерної сцени, на який будуть запрошені колективи з різних міст із найкращими їхніми виставами саме для малої сцени. Творча палітра театру Старицького не лише наповнюється барвами нових відтінків, але й стає готовою для створення справжніх художніх шедеврів!