Маленькі писанки, крашанки, немов весняний цвіт, прикрасили дерева, велика за розміром великодня атрибутика розмістилася обіч алей. Усе різне, і за кольорами, і за технікою, проте, об’єднане єдиним покликанням — створювати напрочуд святковий настрій. Маленькими й дорослими долоньками  й серцями сотворена    краса перетворила на справжню великодню казку святкову галявину  біля храму, поруч із центральною площею Ярмолинець.

До втілення казки у життя долучилися  усі старостати  Ярмолинецької громади, працівники центру культури та дозвілля,  центральної бібліотеки,  дитячої школи мистецтв, Будинку творчості, відділу культури, туризму та релігії  селищної ради, сільських закладів культури. Напрочуд красива фотозона, мов магнітом, притягує до себе, як мовиться, і старого, й малого: й настрій підіймає, й фото на згадку дивовижні залишає, й традиції краю, що  грають роками, віками, символікою, нагадує...
Проте комусь ну дуже захотілося мати вдома величезні пасхальні писанки. Чи щось, може, кого підкусило? Чи, може, настрій був не той, чи, швидше, градус? Бо ще до Світлого Христового Воскресіння трапилися    прикрі випадки пошкодження і крадіжки представленої на галявині атрибутики. Шкода, що так не цінується чужа праця. Утім навіть цей кричущий факт не зіпсував чарівно-казкової аури пасхального містечка.