Великобританією, Німеччиною, Данією, Італією, Ірландією, Іспанією, Бельгією, Грецією   Польщею подорожували 15 травня усі, хто прийшов на берег Південного Бугу, у парк «Молодіжний», в обласному центрі. Учні шкіл міста, у яких діють євроклуби, як справжні іноземці,  розповідали про цікаві факти, історію, символіку, національну культуру, традиції та видатних особистостей найбільших європейських країн. Це була одна із родзинок на заході з відзначення Дня Європи в Україні.

Програма святкування, що затягнулася до пізнього вечора, була доволі змістовною, цікавою, сповнювала незабутніми враженнями, залишила на згадку цікаві світлини. Усі охочі віртуально мандрували  визначними місцями країн Європи, оглядали  тематичні експозиції, знайомилися  з іноземною літературою і навіть  свіжими  номерами  газет. Пізнавальними  та активними для дорослих і дітей були локації, організовані управлінням молоді та спорту міської ради: настільні ігри, пазли, квести, ігрові види спорту, руханки тощо, розповідають у прес-службі міської ради. Найспритніші, звісно,  отримали призи та подарунки.
Злітали в небо мелодії джазових  композицій та класичних творів європейських композиторів у  виконанні Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру та гурту «GRACE». Страви багатьох європейських країн пропонували ресторатори міста. Соцмережі заяскріли гарними світлинами, зробленими на чималій кількості запропонованих фотозон.  Завершилося святкове дійство пам’ятним переглядом просто неба французької комедійної кінострічки «1+1».