Днями у Нетішині відбувся ІV Всеукраїнський фестиваль-конкурс творчої молоді «Срібне сяйво», заснований у 2018 році Громадською організацією «Інститут соціокультурного розвитку». Близько пів тисячі учасників з різних куточків України – Хмельниччини, Київщини, Рівненщини, Одещини, Закарпаття – демонстрували свої самобутні таланти.

Захід відбувся за підтримки ВП «Хмельницька АЕС» на чолі з генеральним директором, депутатом обласної ради Андрієм Козюрою, виконавчого комітету Нетішинської міської ради, громадської організації «Українське ядерне товариство», багатьох партнерів та спонсорів.

Метою фестивалю є пропагування позитивного іміджу атомної енергетики, охорони довкілля, інтеграція у фестивальний рух європейських країн, підтримка талановитої молоді, взаємозбагачення культурних традицій регіонів України...
Конкурсанти демонстрували неймовірну вправність у вокалі, хореографії, інструментальній музиці, театральному, образотворчому, декоративно-ужитковому мистецтві, технічному моделюванні, тематичному ессе…
Доволі непросто було високопрофесійному журі (до його складу увійшли заслужені працівники культури України, заслужені діячі мистецтв України, художники-дизайнери, сценографи, а очолив – заслужений артист України, бандурист-віртуоз, співак, диригент Тарас Яницький) визначити лауреатів трьох премій, дипломантів фестивалю у кожній з п’яти вікових категорій (учасники були від 5 до 35 років), адже рівень усі демонстрували достойний. У великій залі Палацу культури відбулися феєричні гала-концерт і церемонія нагородження учасників фестивалю-конкурсу «Срібне сяйво». Всі конкурсанти отримали Почесні грамоти та медалі, творчі колективи – фестивальні статуетки. Володарями Гран-прі став зразковий фольклорний ансамбль «Роксолана» Палацу культури Нетішина, вони ж отримали грошову премію від Андрія Козюри. До слова, цьогоріч обдарована молодь здобула чимало грошових нагород від спонсорів та організаторів свята. До формування призового фонду долучилися також депутати облради Світлана Павлишина, Оксана Натальська, Тетяна Крупа та Іван Гладуняк.
«Визначити кращих із кращих журі було надзвичайно непросто – вперше з моменту заснування фестивалю серед учасників було одразу декілька претендентів на звання головного переможця конкурсу. І відрадно, що в такому потужному, сповненому яскравих барв, фестивалі серед сильних конкурентів колективи Хмельниччини продемонстрували високу майстерність, ввійшовши до когорти кращих, – констатує Оксана Натальська, начальниця управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій облдержадміністрації. – Крім фестивальних нагород, величезна кількість учасників отримала грошові премії, а от найбільша нагорода для організаторів свята – це, безумовно, сяючі посмішки та щасливий блиск у очах конкурсантів».
У рамках триденного фестивалю конкурсанти мали змогу насолодитися екскурсіями містом атомників, побували на оглядовому майданчику та гідроспоруді Хмельницької АЕС. Також бажаючі пройшли незабутні й корисні майстер-класи від членів журі з інструментального мистецтва, народно-сценічного танцю, сучасної хореографії та акторської майстерності із врученням відповідних сертифікатів.

На фото хразковий фольклорнирй ансамбль «Росколана» (керівник — Ірина Кирилюк).