Грандіозний проєкт під назвою Арт-пікнік «Атмосфера» відбувся у переддень Святої Трійці в Малієвецькому парку, на Дунаєвеччині. Як же гарно! Колишній панський маєток та навколишня територія, як далеко-давно, ожили у музиці, слові, живописі, танці... Атмосферного шарму та відчуття епохи романтизму надавали персонажі в історичних костюмах.

Організували захід студенти та викладачі Кам’янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв під егідою обласної ради, департаменту інформаційної політики, культури, національностей та релігій облдержадміністрації. Активну участь взяли громадська орагнізація «Малієвецька спадщина», кафедра екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету та Західноукраїнське орнітологічне товариство.
Мистецьку складову арт-пікніка представив коледж культури і мистецтв. На алеях парку, як у старі часи, на імпровізованій фотосушці розгорнулась виставка світлин, полонив також вернісаж робіт образотворчого та декоративного мистецтва. Усі охочі могли спробувати свої сили в майстер-класах з гратографії і витинанки, а найбільш сміливі замовляли швидкі портрети або дружні шаржі. Для наймолодших глядачів організували куточок аквагриму, анімаційну програму, спортивні розваги. А пізнавальні екскурсії залами палацу Орловських та природними локаціями Малієвецького парку переносили учасників в епоху, коли життя в маєтку справді вирувало.
На майданчику навпроти палацу співали, танцювали, яскраве фольклорне дійство приурочили Трійці. Незабутній концерт презентували присутнім творчі колективи Кам’янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв: інструментальний ансамбль, фольклорний ансамбль «Джерело», ансамбль естрадного танцю «Каскад», оркестр духових інструментів, ансамбль танцю «Подільські візерунки», естрадний оркестр, а також численні солісти – лауреати багатьох конкурсів та фестивалів. Громадська організація «За конкретні справи» провела розіграш лотереї, переможці якої отримали тостер, мультиварку, пилосмок.
Завершився арт-пікнік переглядом українського художнього фільму-казки 2019 року «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» режисера Міші Кострова – під відкритим небом, у затінку вікових дерев.
«Перший арт-пікнік «Атмосфера» зібрав під стінами Малієвецького палацу чималу кількість поціновувачів старовини та мистецтва, – констатує Оксана Натальська, начальниця управління культури облдержадміністрації. – Сподіваємось, це стане лише початком, і мистецький проєкт переросте у постійний літній фестиваль на лоні неповторної подільської природи зі славним історичним минулим».