Ми живемо у час, коли постійно поспішаємо, хто куди. Хтось на роботу, хтось із неї, хтось мчить назустріч пригодам чи своєму коханню… І виникає момент, коли бігти уже немає ніяких сил. Потрібно заземлитися, зупинитися та наповнитися енергією. Природа прекрасно справляється з функцією наповнення ресурсом. Ми підібрали для вас декілька захоплюючих місць мальовничої Хмельниччини, де Вам вдасться відпочити від буденного спринту.

Печера Атлантида – карстова печера довжиною 7493 метри. Лише уявіть, унікальна трирівнева печера захована у селі Завалля, Кам’янець-Подільського району. Це єдина печера України про яку можна прочитати у міжнародних наукових виданнях.

Атлантида Хмельниччини отримала свою назву за неймовірну красу кристальних утворень та свою довжину. А світову популярність печера здобула саме за неймовірний склад, адже вона стала справжнім мінералогічним музеєм, через те, що основа нашої Атлантиди – це незліченна кількість прекрасних кристальних утворень.

Найнижчий рівень печери – це просторі, високі та широкі галереї, середній рівень – звужений порожнинами до 1/1,5 метрів, а найвищий має два невеликі ходи висотою у п’ять метрів. На перетині двох нижчих рівнів можна спостерігати красу великих залів заввишки до 12 метрів.

Гора Грабина зі скелями-зубцями – прекрасне місце для людей, що цінують красу краєвидів. Гора розташована у селі Кривчик, Дунаєвецького району.

Цікавим фактом є те, що на горі було виявлено чимало археологічних знахідок, які вказують на колишнє проживання скіфів просто на її території. Також археологи зазначають, що місцевість була поділена умовно на дві частини, де на одній воювали, а на другій – проживали у мирні часи.

Товтра Вербецька — гора з чотирма вершинами, яка розташована у Кам'янець-Подільському районі, біля села Вербка.

Ця природна пам’ятка Хмельниччини манить неймовірною красою. Чотири вершини однієї гори просто зачаровують, адже кожна з них унікальна і має свої особливості. На найвищих точках гори є каміння, що вкрите жовтими квітами. Хіба не краса?

Якщо Ви все ж знайдете можливість дістатися до Товтри, знайте, що гуляєте дном стародавнього моря, це означає, що мільйони років тому, гори були морськими рифами. Аналогу Вербецької товтри у світі вкрай важко знайти, тому що такі магічні місця природа створює вкрай рідко.