Днями у селі Березове, що на Деражнянщині, відчинив двері новозбудований храм на честь Святої Трійці.

Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло (Юристий) освятив Дім Господній та відслужив Божественну літургію святителя Івана Золотоустого в співслужінні духовенства. За богослужінням були піднесенні прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
Після завершення літургії владика Павло подякував присутнім за спільну молитву і побажав, щоби благодать Святого Духа зійшла в цей величний день на людей, очищаючи від усякої скверни і наповнюючи серця Божими чеснотами та прагненням до духовного життя. Затим Преосвященніший владика вручив фундаторам храму церковні нагороди.
Нагадаємо, що спочатку у Березовому планувалося звести капличку. Згодом, у 2006 році, релігійна громада села ініціювала будівництво повноцінного храму, яке тривало до 2013 року. Влітку 2019-го парафіяни вирішили перейти з УПЦ МП під юрисдикцію Православної церкви України. Призначений настоятелем храму села Березове протоієрей Андрій Беринда заохотив місцевих жителів завершити будівництво. Божу обитель піднімали толокою. Пожертви вносили як місцеві парафіяни, так і віруючі Хмельницького, сіл Олешина та Іванковець. І ось нова сакральна споруда відчинила двері. На жаль, до цієї урочистої події не дожили основоположники — Петро Баб’як та Лідія Килименчук.