Меджибіж на два дні занурився в середньовіччя.

Справжнісіньке ристалище, захоплюючі лицарські поєдинки, музики з автентичними інструментами, дівчата на ходулях, безліч героїв середньовіччя, майстер-класи з різних ремесел, смачні страви, приготовані на вогні, фаєр-шоу, запальні танці... А найголовніше — маса позитиву, надпотужний заряд емоцій, що ще довго не полишать відвідувачів фестивалю середньовічної культури «Епоха героїв», який відбувся минулими вихідними на території державного історично-культурного заповідника «Межибіж».

Учасники фестивалю мешкали у середньовічному містечку. Організатори дійства неабияк постаралися, аби свято вдалося на славу. Окрім перерахованого, упродовж двох днів притягували магнітом середньовічний ярмарок майстрів, автентичний тир від українського представника Всесвітньої федерації традиційної стрільби з лука. Найулюбленішою локацією дітвори стала фортеця із соломи під фортецею справжньою… Ведучим цього напрочуд оригінального дійства був хмельницький письменник Юрій Даценко.
У лицарських поєдинках, які розпочалися у суботу з номінації «Щит і Меч», брали участь, окрім мужніх чоловіків, й тендітні дівчата: як же вони професійно фехтують! У перервах між поєдинками розважали багатотисячний загал відвідувачів музичні колективи. Залюбки фотографувалися з усіма бажаючими герої середньовіччя. Команда Центр ремесел «Дунстан» влаштувала справжнє свято дітлахам: разом робили дерев’яні мечі, прикраси з дроту, карбували монету святого Дунстана, виплітали браслети... Влаштовували й змагання, у якому найсміливіших король Артур посвячував у лицарі!
А що вже незабутніми стали казково-феєричні фаєр-шоу! Ристалище зі справжнісінькими боями, середньовічні музики й ремісники, неперевершені, продумані до дрібниць, локації яскравими світлинами й відеомиттєвостями прикрасили сторінки багатьох тисяч гостей крутезного фестивалю з усієї України.