15 вересня, коли традиційно розпочинають свою роботу всі позашкільні заклади країни, в Ярмолинецькому Будинку дитячої та юнацької творчості відбулася «Посвята в гуртківці». До того ж, свято стало Першим дзвоником й Днем відкритих дверей, адже зібрало чимало батьків та дітей, які лише планують доєднатися до великої творчої родини.

Директор комунального закладу Марина Краснопортко, привітавши з новим стартом, побажала всім легкого й успішного року. І педагоги, і діти дали клятву дотримуватися основних правил закладу, а досвідчені гуртківці у віршованій формі розповіли про життя в цьому чарівному творчому Будинку... Чудового настрою додавала гарна концертна програма, підготовлена юними самородками. Для пришвидшення знайомства, якому неодмінно судилося перерости у дружбу, було цього дня чимало дотепних цікавих і веселих ігор. Усі бажаючі мали можливість відвідати виставкову залу з роботами вихованців та педагогів у всіх техніках декоративно-прикладного мистецтва, а також познайомитися із педагогами, обрати собі заняття до душі. До слова, гуртки – безкоштовні. «А обрати є з чого, – констатує заступник директора з виховної роботи Тетяна Граб, – у закладі працює 12 гуртків: це – паперопластика, тістопластика, образотворче мистецтво, ліплення з пластиліну, в’язання гачком, в’язання на спицях, м’яка іграшка, бісерні рукотвори, художня вишивка, бісероплетіння, цікава інформатика, картинг. Ще 16 гуртків працює на базі інших шкіл громади, як-от театр ляльок у Сутковецькому ЗЗСО I-III ст. імені Романа Лабаня, Юні лісівники в Ярмолинецькому ЗЗСО I-III ст. №1 та багато інших, доволі оригінальних і цікавих».
Переконана, що незабаром «Подільські вісті» писатимуть про призові місця, які на конкурсах різних рівнів зі своїми роботами виборе-займе обдарована творча родина Ярмолинецької громади.