В останню суботу вересня в Москалівці, що на Ярмолинеччині, велелюдно, весело, піднесено, цікаво, змістовно, пам’ятно, з подарунками й короваєм, піснями й танцями, гуморесками й конкурсами відзначили День села.

Передували святу, що, без перебільшення, вдалося на славу, благословення й молитва настоятеля місцевого Хресто-Воздвиженського храму отця Іоанна. Були щирі слова вітань від керівництва Ярмолинецької ОТГ, почесних гостей, старости Москалівки, Коритної й Верховець Майї Бойко. А як вже гарно вітали дошкільнята й школярі! Заслухаєшся, зачаруєшся, замилуєшся… Місцева школа, до слова, здавна славиться і талановитими учнями та вчителями, й напрочуд відповідальним творчим підходом до всіх знакових подій. Піднесеного тону завдавав художній колектив місцевого Будинку культури, талановиті жителі громади і гості. Олександр Надаховський подарував щемливу пісню про Україну, юна хмельничанка Яна Карчинська — неперевершений східний танець, Олег Скоморох — дотепну гумореску... «Ніч яка місячна» разом із заступником Ярмолинецького селищного голови Іваном Березовським, знаного пісенним талантом не лише в Україні, співали всі присутні в залі Будинку культури. Іван Іванович від громадської організації  «За Конкретні Справи» презентував селу-імениннику бензокосу. Пишним короваєм і подарунками від компанії «VITAGRO» вітав керівник кластеру «Хмельницький» Віктор Басистюк.

Подяки, грамоти і подарунки отримали святкової днини новонароджені і довгожителі, ветерани і славні своєю працею земляки. Дружною родиною вітали Віру Іванівну Ягодзінську, яка цього дня відзначала 85-річчя. Не залишилися без презентів школа і фапи…
А взагалі, якщо відверто: свято справді було казково-феєричним завдяки згуртованості кожнісінького, хто вклав у цей захід частинку душі. Бо хіба може бути по-іншому в гарного села з його навдивовижу прекрасними, трудящими і щирими людьми!