Відома далеко за межами Хмельниччини Бакота – це надзвичайно мальовнича природна локація на березі Дністра. Нею пишаються жителі Кам’янець-Подільського району, а розташована вона поруч з тим місцем, де раніше було село з такою ж назвою. У 1981 році його, як і інші ближні села, затопили води Дністровського водосховища. Після того у зниклої географічно Бакоти з’явилося ще декілька неофіційних назв, одна з яких – українська Атлантида.

Ця унікальна частинка подільської землі відома ще й сакральними пам’ятками, зокрема, древнім Бакітським скельним монастирем (XI-XIY ст.). На узвишші, де починається спуск до кам’яної печерної обителі, було встановлено хрест – як символ усього святого, пов’язаного з цим місцем. Численні туристи, паломники охоче відвідують скельний монастир, а з висоти милуються неповторною красою Дністра і його схилів.
Нещодавно на місці оглядового майданчика, за сприяння керівництва Староушицької територіальної громади, було встановлено новий величний хрест. Його висота – сім метрів, вага – сім тонн. «Це подарунок Лядівського чоловічого монастиря, що на Вінниччині, там цей хрест виготовили, – розповів заступник Староушицького голови Василь Горбняк. – Ми займалися його монтажем і встановленням. Хрест складається із семи сегментів, які потрібно було скріпити спеціальною арматурою та високоякісним клеєм. Задіяли будівельний кран, знайшли робітників. Радісно бачити плоди цієї праці».
У день церковного свята Воздвиження Хреста Господнього хрест було освячено владикою Феодором – митрополитом Кам’янець-Подільським і Городоцьким, в співслужінні великої кількості духовенства та за молитовного предстояння вірян.