Уже на початку 2022 року у Хмельницькому геріатричному пансіонаті буде відкрито відділення для людей з інвалідністю віком до 60 років, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Усього пансіонат може вмістити 130 людей, які потребують допомоги. Наразі там проживає 87 літніх людей. Проте наразі в межах проекту дружини Президента України Олени Зеленської «Без бар’єрів» у пансіонаті будуть створені умови для проживання, соціально-побутового і медичного обслуговування, та денної зайнятості для людей з особливими потребами.

Директор пансіонату Іван Моцний розповів, що в закладі продовжуються ремонтні роботи для дотримання вимог пожежної безпеки та для облаштування відділення для осіб з інвалідністю. Також у пансіонаті відведено окрему кімнату для активного, культурного дозвілля, святкування та проведення конкурсів.

Сьогодні Сергій Гамалій відвідав пансіонат та подарував закладу LED телевізор та активну акустичну систему Clariti. Гаджети були придбані в межах Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2021-2025 роки.