У кінотеатрі імені Т. Г. Шевченка демонстрували соціальні кіноролики на тематику булінгу, дискримінації, неповаги до праці батьків дітьми тощо.

Представляти свої роботи-короткометражки приїхали їхні творці, діти-журналісти з міста Івано-Франківська. Серед них – юні режисерки Марта Олішевська, Софія Тарасюк і Софія Михайлюк, а також акторки Маргарита Літинська, Діана Дупляк, Катерина Габльовська, Ніна Копаниця. Авторкою ідеї виступила телеведуча і журналістка Марися Томашевська.
Захід відбувся за підтримки міського голови Олександра Симчишина та співпраці з кінотеатром імені Тараса Шевченка.
Талановиті школярі взяли участь у всеукраїнському проєкті «Подружки» та самостійно відзняли роботи. Вони виступили не лише режисерами, сценаристами, операторами, але й акторами. У творчий процес не втручався ніхто з дорослих людей.
Заступник міського голови Михайло Кривак привітав гостей з Івано-Франківська з такою приємною подією у мистецькому житті.
Михало Михайлович відзначив фаховість творців короткометражних фільмів та актуальність порушених ними тем. Також вручив подяки Хмельницької міської ради.
Хмельничани проявили неабияку зацікавленість у заході, поставивши івано-франківським школяркам кілька запитань і взявши участь в обговоренні питань булінгу та дискримінації.