У Ярмолинцях урочисто відкрили музей Революції гідності та учасників АТО/ООС Ярмолинеччини. Такий вкрай потрібний нині заклад постав на базі військово-патріотичного клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини» Товариства сприяння обороні України.

Музей АТО/ООС постав з ініціативи голови Ярмолинецької районної організації Товариства сприяння обороні України Миколи Трембача, керівника військово-патріотичного клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини» Федора Пронака та капелана клубу протоієрея Ігоря Ковалика. Фінансово підтримали місцеві підприємці та небайдужі громадяни, зібравши 36 тисяч гривень. Благословили та освятили заклад благочинний Ярмолинецького округу протоієрей Миколай Ковалик та капелан клубу протоієрей Ігор Ковалик.
Кожен експонат, кожен стенд, кожнісінька експозиція не лише правдиво відтворює страшні реалії війни, що восьмий рік скінчитися не може, але й красномовно засвідчує хоробрість подвигу наших захисників і захисниць, незламність духу українців, прищеплюючи свідомий патріотизм і вселяючи непохитну віру про неминучу Перемогу.
Старт учнівським, та й не тільки, екскурсіям, що неодмінно стануть потрібною і сталою традицією, як і виставки та презентації, розпочали вихованці КЗ «Ярмолинецький будинок дитячої та юнацької творчості» та учні Ярмолинецького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2.
«Відвідувачів тепло зустрів Федір Пронак і провів цікаву та пізнавальну екскурсію по музею, – розповідає Тетяна Граб, заступник директора з виховної роботи Будинку творчості. – Федір Анатолійович розповів дітям свою історію та історію мрії щодо виникнення музею, про життя на війні та про експонати, які всі мали можливість не лише побачити, але й потримати в руках і сфотографувати. Відвідування музею не лише дало можливість ближче торкнутися історії України, Майдану, війни на сході, але й познайомитися із справжнім патріотом, педагогом, керівником військово-патріотичного клубу Федором Пронаком, який захопив усіх дітей своєю розповіддю».