Уже розпочато продаж ялинок до новорічних свят оптовим покупцям, повідомляє пресслужба Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Скоро можна буде придбати ялинку біля адміністративних будівель, підприємств, лісництв, плантацій деревець, доріг з інтенсивним рухом та на ялинкових базарах.

Усього у продажі буде доступно до 25 тисяч новорічних деревець.

Ялинки та сосни будуть продаватися як і щороку у різних розмірах за доступними цінами. Приблизна вартість дерев:

  • висотою до метра – 96 гривень;
  • від 1,1 до 1,5 м – 129 гривні;
  • від 1,6 до 2 м – 155 гривень;
  • від 2,1 до 2,5 м – 211 гривень;
  • від 2,6 до 4 м – 282 гривень;
  • від 4,1 до 5 м – 406 гривень.

Про оптову й роздрібну вартість ялинок на конкретному підприємстві можна буде дізнатися в його конторі  або на  сайті  лісгоспу.

Важливо, що усі деревця у продажу пройшли радіологічний контроль та завдяки прикріпленій бирці на ялинці чи сосні можна буде дізнатися чи законно вона реалізується.

Аби уникнути крадіжок новорічних дерев працівники лісгоспів цілодобово охороняють новорічні плантації. Згодом спільно з поліцією, природоохоронцями вони проводитимуть рейди  в місцях збуту ялинок.

Довідково:

Підприємства Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства – найбільший у краї постачальник ялинок до новорічних і різдвяних свят для населення, навчальних закладів, установ й організацій. Торік їх реалізували понад 17,3 тисячі штук на суму майже 1,4 мільйона гривень. Найбільше – Ярмолинецький, Шепетівський та Кам’янець-Подільський лісгоспи, які вміло провели рекламну та маркетингову кампанію.