Поки Святий Миколай наповнював свою велику торбину солодощами, іграшками, книгами, аби навідатися до дітей цієї казкової ночі, всі вихованці дитячого будинку Хмельницької обласної ради старанно готувалися до зустрічі з Чарівником. Хотіли вразити його театральною виставою, сценічними костюмами, піснями, віршами... І незалежно від того, чи виповнилося учасникам цього святкового дійства 3, 5, 7, 10 років, а то й більше, всі жили очікуванням дива. 

І воно таки заповнило весь будинок, адже кожен отримав подарунок. Цього дня, за доброю традицією, було чимало гостей – давніх друзів закладу. Це завдяки турботі благодійників вихованці дитбудинку мають можливість відвідувати басейн, ковзанку “Льодовиковий період”, клуб “Вікторія”, “Дитячу планету” – розважатися, активно відпочивати, пізнавати нове в найкращих закладах для дітей Хмельницького. Завдяки помічникам Миколая-Чудотворця святковий настрій, позитивні емоції не зникають.
Цими емоціями, дитячою безпосередністю збагачується і весь колектив закладу, і кожен, хто долучається до доброї справи допомоги й турботи про вихованців дитбудинку.