У 2017 році в місті над Смотричем кам’янчанином, відомим режисером Андрієм Зайцем було організовано і проведено перший незалежний Міжнародний кінофестиваль «Бруківка», який отримав продовження і став щорічним. Під час цього заходу відбуваються покази фільмів конкурсної програми, зустрічі з іменитими режисерами та акторами, тематичні майстер-класи та виступи музичних колективів.

Минулого четверга в Кам’янець-Подільському готельному комплексі «7 Днів» відкрився V міжнародний кінофестиваль «Бруківка», який триватиме в благодійних цілях до закінчення війни з російськими окупантами. Під час заходу відбулися прем’єрний показ художнього повнометражного фільму «Нестримний» режисера Андрія Зайця, документального кінорежисера Володимира Мазуренка «Гончарна майстерня» про майстра народного мистецтва України з Кам’янець-Подільської Старої фортеці Олега Храпана, виступ місцевого гурту «Експансія». Відомий український актор та автор-виконавець Сергій Файфура провів творчу зустріч з глядачами, представив свій новий музичний кліп на пісню «Скажи, як ти?».
Під час благодійного вечора від кінофестивалю було зібрано глядачами понад 10000 гривень, які будуть спрямовані на потреби Збройних сил України.
Як відзначили організатори фестивалю, це лише початок, і найближчим часом буде анонсовано наступні кінопокази, зустрічі та воркшопи. Вони також закликали допомогти із забезпеченням екіпіровки для територіальних оборон, весняного одягу для дітей віком від 6 до 14 років та фінансової підтримки вразливих груп населення України, які вимушені були евакуюватись у західні регіони, заявили про готовність до співпраці з різними громадськими організаціями, до проведення ярмарок та різних волонтерських заходів.