З початку року 1,8 тисячі роботодавців поінформували про потребу в кваліфікованих працівниках в області. В базі даних налічувалося 6,2 тисячі вакансій. Середній розмір оплати праці становив 8298,2 гривні. Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 40,8% вакансій було укомплектовано.

«Майже 70% вакансій припадають на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери торгівлі та послуг, переробної промисливості, транспорту. Затребувані водії автотранспортних засобів, швачки, продавці-консультанти, продавці продовольчих товарів, менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі та середній медичний персонал. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, охоронники, двірники, вантажники та інші», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Станом на 1 квітня 2022 року кількість зареєстрованих безробітних становила 12,1  тисячі осіб, у тому числі 133 військовослужбовців – учасників АТО (ООС), 215 осіб з числа внутрішньо переміщених. Серед безробітних 55,5% складали жінки, 24,5% – молодь віком до 35 років, 20,7% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння в працевлаштуванні, 53,3% зареєстрованих безробітних були сільськими жителями. Отримували допомогу по безробіттю 11,1 тисячі осіб.