Любите чай? Тому важливо знати і передати друзям — переважна кількість чаю на полицях наших магазинів: Greenfield, Tess, «Принцесса Ява/Нури/Канди/Гита», Curtis, Richard, «Майский», «Лисма» — це російські чайні компанії!

Greenfield, Tess, «Принцесса Ява/Нури/Канди/Гита» належать до чайної імперії «ОРІМІ», яка має в Україні «дочку» «ОРІМІ Україна».
В 90-х російські бізнесмени Сергій Кас’яненко та Олександр Євневич започаткували чайний бізнес в росії і по сьогодні їх компанія «ОРІМІ» займає понад третину всієї чайної продукції росії. Цінує бізнесменів і президент рф. Кілька років тому  путлір нагородив Євневича «медалью ордена «За заслуги перед Отечеством» II степени за достигнутые трудовые успехи, активную общественную деятельность и многолетнюю добросовестную работу». Він і компаньйони наполегливо не помічають воєнних злочинів росії та масових вбивств українців. Наприклад, у Facebook бренду TESS в Україні з 23 лютого немає жодної публікації. А в Instagram TESS продовжує рекламувати чай. За 2020 рік «ОРІМІ Україна» отримала майже 1,6 мільярда гривень чистого доходу.
Curtis, Richard, «Майский», «Лисма» — належать російській чайній компанії «Май».
«Май» заснована російським бізнесменом Ігорем Лісенко у 1991 р. на території рф і належить йому до сьогодні. Суттєвим фактом є те, що Ігор Лісіненко не тільки власник «Майского чая», а й засновник загальноросійської громадської організації «Деловая Россия». У стрічці новин на сторінці організації Ігоря Лісіненко є новина за 3 березня 2021 року наступного змісту: «Член координационного совета «Деловой России» Андрей Павлов удостоился почетной грамоты Министерства обороны Российской Федерации. Приказ об этом подписал 24 февраля глава министерства Сергей Шойгу». Грамота присуждена «за оказание содействия в решении задач, возложенных на вооруженные силы Российской Федерации». Тобто члени організації та сама організація «Деловая Россия» всіляко сприяють та допомагають збройним силам рф.
Тож обираючи на полиці чай зверніть увагу чи підтримуєте ви війну проти України? Чи збагачуєте російських олігархів?
Чи смакуватиме вам ТАКИЙ чай?!