Без перебільшення неповторне та плідне на безцінні знання свято організували та провели минулої п’ятниці підприємство «Оболонь-Агро» та світовий лідер з виробництва засобів захисту рослин та насіння «Сингента».

Кілька сотень аграріїв нашого краю завітали на Чемеровеччину, на традиційний  День поля. Їх щиро вітали в. о. директора солодового заводу ПАТ «Оболонь» Сергій Прубняк, директор ТОВ «Оболонь-Агро» Михайло Жила, директор Західного  бізнес-регіону  компанії «Сингента» Валерій Голиняк,  представники обласної та районної влади.
Після невеличкої теоретичної доповіді науковців та експертів аграрного ринку, учасники свята розділились на чотири групи і вирушили працювати в аграрні майстерні. Там їм демонстрували як захистити рослини від шкідників і хвороб, проводити фітоекспертизу, обробляти насіння протруйниками, давали безліч корисних порад тощо. Причому самі аграрії брали найактивнішу участь у всіх цих «майстер-класах». Особливо порадувала всіх «подорож» дослідницькими ділянками кукурудзи, сої, пшениці, ячменю та інших культур, тож результат застосування тих чи інших препаратів можна було побачити навіч. Словом, на кілька годин гості ПАТ «Оболонь» — головні агрономи Хмельниччини та керівники сільськогосподарських підприємств перетворилися на, так би мовити, учнів, які навіть складали іспити перед наставниками «Сингенти». Найкращі і найталановитіші отримували бонуси, адже попереду їх очікував розіграш головного призу — сучасної комп’ютерної техніки.
Крім того, аграрії мали змогу поспілкуватися з колегами, обмінятися досвідом, ознайомитися з перевагами найсучаснішої техніки для обробітку землі, збору врожаю, подивитися на зразки предметів захисту для безпечної праці на полях тощо.
Завершився День поля святковим концертом і польовим обідом, під час якого анкети учасників дійства розігрували в лотереї. Тож чимало гостей роз’їхалися по домівках не лише із приємними враженнями від заходу, але й з цінними дарунками.