Древня мудрість недарма вчить, що краще крихкий мир, аніж безглузда війна. У цьому нещодавно переконалися колектив ТзОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» та місцева територіальна громада. Отож, саме на 49-ій сесії шостого скликання врешті-решт розрубано багаторічний гордіїв вузол, тобто розв’язане складне сплетіння обставин і непорозумінь. І хоча на порядку денному розглядалося понад десять питань, усі вони  тією чи іншою мірою стосувалися роботи місцевої фабрики. Адже, будемо відвертими, її потужності, кількість працюючих, високі сучасні технології і широкі можливості надають підприємству заслуженого статусу головного джерела фінансового надходження до місцевого бюджету. І дуже добре, що депутати селищної ради, місцеві активісти зрозуміли це. Отож, до прийняття рішень з кожного питання, а це сплата частини прибутку до місцевого бюджету на території селищної ради на 2016 рік, про встановлення податку на майно  в частині плати за землю, про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності, запровадження податку на майно в частині транспортного податку тощо, підходили ретельно, зважено і доброзичливо.

Десятим питанням було затвердження угоди про соціальне партнерство між територіальною громадою та ТзОВ «Понінківська КПФ».
Селищний голова М.М. Прядко наголосив, що така домовленість, передусім, позитивно впливатиме на підвищення рівня  життя людей, розвитку місцевої інфраструктури. Механізм надходження грошей від фабрики і їх використання громадою здійснюватиметься через спеціальний фонд. Натомість виконком селищної ради створить комісію, яка контро-люватиме витрати.
З цього приводу досить змістовно і переконливо виступив на сесії  директор фабрики Сергій Коренєв: «Дуже добре, що депутати знайшли із нашим колективом компроміс та порозуміння. І це цілком виправдано. Адже наша мета — повноцінна робота фабрики, збільшення кількості робочих місць, сплата усіх видів податків, у тому числі і до бюджету селища. До речі, місцева громада переконалася, що ми прийшли сюди надовго. Селище, його економічний та соціальний розвиток, насущні проблеми — нам зрозумілі і ми готові їх розв’язувати. Навіщо людям їхати на заробітки до Росії чи Білорусі, коли можна жити і успішно працювати  тут? Та й зарплата у робітників фабрики — вища, ніж середня в області.
Керівник підприємства розповів також про заходи, які вжито на фабриці, аби зберегти навколишнє природне середовище, не нашкодити йому. Приміром, заборонено  складування вугільного шлаку на території населеного пункту. Якість повітря невдовзі буде контро-люватися лабораторією, яка ось-ось запрацює на підприємстві.  Поетапно буде вирішена  проблема злощасного котла. У цьому, насамперед, як запевнив Сергій Коренєв, зацікавлене й керівництво фабрики, адже воно із сім’ями проживає у селищі і дихає тим самим повітрям,  що і  тутешні мешканці.
Тут же, в залі, директор фабрики та селищний голова підписали угоду про соціальне партнерство.
Холодна крига недовіри та напруги скресла. Попереду — багато спільних справ та досягнень.