19 жовтня під головуванням секретаря Хмельницької міської ради Віталія Діденка відбулася нарада з головами квартальних комітетів. Під час спілкування особливу увагу зосередили на важливості підготовки до зимового періоду. На початку Віталій Васильович розповів про ситуацію в місті та заходи, які вживаються на даний час, та подякував головам квартальних комітетів за активну роботу на початку повномасштабного вторгнення, адже спілкування з мешканцями та донесення до них оперативної інформації надзвичайно важливе.

    «Маємо розуміти, що цього року зима буде надзвичайно складною, адже російська армія почала знищувати енергетичну систему України. Ми готуємо алгоритм дій та максимум інформації, яку ви маєте доносити до містян, якщо не буде інших джерел отримання інформації. Ви комунікатори і маєте постійно бути на зв’язку з міською радою, управляючими компаніями, щоб не було паніки і люди знали як діяти. Ми готуємо пункти обігріву – частина котелень буде працювати на твердопаливних котлах, щоб містяни мали, де обігрітися. Мережа готується і до холодів буде повністю розроблена. Також будуть діяти пункти роздачі води, харчування, одягу. Мережа має працювати за умови повної відсутності зв’язку. Забезпечуємо генераторами медичні заклади, каналізаційно-насосні станції, системи оповіщення, щоб у випадку надзвичайних ситуацій міське господарство працювало», - зазначив Віталій Діденко.
Також говорили про важливість самостійної підготовки населення до надзвичайних ситуацій – придбання генераторів, дров, перевірка пічного опалення приватних будинків за наявності. Ще раз наголосили на важливості дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги.