Минулого тижня голова облдержадміністрації Михайло Загородний побував у господарствах Хмельницького району та Шепетівщини, де наочно пересвідчувався, як триває жнивна кампанія.

 

В Олешині він ознайомився з роботою ТОВ «Нові аграрні технології», яке очолює Іван Ізбінський, поспілкувався з хліборобами, цікавився умовами їхньої праці та протипожежною безпекою.
Наразі у товаристві уже зібрали третину ярого ячменю при урожайності 45 центнерів з гектара, взялися за озиму пшеницю. Також тут вирощують озимі жито та ріпак, ярий ячмінь, зернову кукурудзу, сою, соняшник. Майже 500 гектарів посіяли цукрового буряка.
Крім рослинництва, у «Нових аграрних технологіях» широко культивується й тваринництво. Нині тут утримують понад дві тисячі голів свиней. У порівнянні з минулим роком, більш як на половину реалізували м’яса — 322,8 тонни. За останній час провели реконструкцію п’яти відгодівельних приміщень та двох свинарників-маточників, на що було затрачено 3,5 мільйони гривень.
Відвідав Михайло Загородний і підприємства корпорації «Сварог Вест Груп» у Шепетівському районі. Разом із заступником голови правління корпорації Миколою Дячуком та директором департаменту з виробництва продукції рослинництва Володимиром Стецюком вони побували на насіннєвому заводі компанії у селі Лотівка, оглянули науково-дослідні ділянки випробування різних сортів сої, а також ознайомилися з авторською технологією та технікою стрічкового посіву цієї культури.
Як аграрій із великим досвідом, Михайло Васильович відзначив, що новітні ефективні технології вирощування сільськогосподарських культур нині потребують максимальної популяризації та впровадження у життя.
Неабияк зацікавили гостей технічні новинки корпорації, як от пневматична сівалка точного висіву «Prime Twin 3000», яка є спільною розробкою фахівців «Сварогу» і закордонних партнерів, та прес-підбирачі «New Holland BВ 1290». Керівник Хмельниччини особисто випробував нову сучасну техніку, яку в народі називають тюкопрес — він продуктивно та потужно пресує в тюки сіно та солому і дуже ефективний під час сінозаготівельних робіт.
Схвально відгукнувся очільник краю про соціальні проекти, які компанія пропонує і запроваджує на підтримку територій і всього населення, та про креативний підхід до вирішення стандартних проблем.