Шепетівська міська рада провела аукціон з продажу земельної ділянки площею більше 14 гектарів. Саме на ній мали створити агропромисловий парк. Під час торгів вартість землі зросла втричі. Про це стало відомо з сайту “Прозорро. Продажі”.

Мова йде про ділянку площею 14,03 гектара, яка розташована у Шепетівці на Старокостянтинівському шосе, 31. Ділянка належить до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Вона розташована поряд з цукровим заводом.
Раніше там планували створити агропромисловий парк. Відповідно до концепції, на території парку мав бути корпус сушіння фруктів, м’ясопереробне підприємство, комбінат рибної гастрономії, холодильник для фруктів, овочів, плодово-ягідної продукції тощо. Для реалізації цього проєкту міськрада мала отримати 21 мільйон гривень з державного бюджету.
Тепер ділянку виставили на аукціон. Стартова ціна продажу була 5,3 мільйона гривень. В торгах взяли участь чотири підприємства: Cелянське (Фермерське) господарство «Мендрик Анатолій Олександрович», ТОВ “Сістем Інвест 2015” Олександра Тарнопольського, Фермерське господарство «Нива рідного краю» Наталії Мендрик та ТОВ “Епіцентр К” співвласником якого є нардеп Олександр Герега.
ТОВ “Епіцентр К” запропонував за землю 15 мільйонів гривень. Тепер фірма має сплатити гроші та підписати договір.