Держпродспоживслужба та Канадське агентство інспекції харчових продуктів (CFIA) погодили форму ветеринарного сертифіката для експорту з України до Канади бджолопакетів. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Зазначений сертифікат дає змогу українським виробникам експортувати до Канади не лише бджолиних маток, а й живих бджіл.
Нові можливості з’явились і в українських виробників побічних продуктів тваринного походження, акредитованих на експорт своєї продукції до ЄС.
Завдяки співпраці фахівців Держпродспоживслужби та Міністерства сільського, лісового господарства та управління водними ресурсами Республіки Сербія було погоджено такі форми сертифікатів здоров’я:
— для експорту топлених жирів, не призначених для споживання людиною, призначених для використання як кормовий матеріал, для ввезення або транзиту через Республіку Сербія;
— для експорту топлених жирів, не призначених для споживання людиною, призначених для використання за межами кормового ланцюга, для ввезення або транзиту через Республіку Сербія.
Відповідні сертифікати вже розміщені на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» в рубриці «Сертифікати на експорт з України».