Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) оновив списки усіх позичальників, керівників та колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які мають повернути свої борги згідно з рішенням судів.

Перелік містить дані щодо всіх боржників (як фізичних, так і юридичних осіб), незалежно від розміру їхньої заборгованості, які на дату формування списку не погасили у повному обсязі суму боргу, визначену судовими рішеннями.
За даними ФГВФО, станом на 01.04.2023 у судових інстанціях різного рівня винесено 3 626 судових рішень про стягнення заборгованості з боржників банків, що ліквідуються.

Відповідно до статті 46 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» відомості про боржників, які прострочили виконання зобов’язань перед неплатоспроможним банком, перестають бути конфіденційними чи становити банківську таємницю. Фонд складає та оприлюднює списки боржників з дотриманням вимог статті 6 Закону України «Про доступ до судових рішень», і вони містять інформацію, оголошену прилюдно при проголошенні судом судових рішень. Дані оновлюються щоквартально. Кошти від повернення та продажу активів банків, що ліквідуються Фондом, спрямовуються кредиторам цих банків у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».