Від початку війни понад 7% підприємств були релоковані на Хмельниччину. Серед них – і Метрологічний центр РГК з Харкова, який вже більше року успішно функціонує на базі АТ «Хмельницькгаз» та є одним з кількох у Східній Європі, що діє за принципами «Smart Factory» – «розумного виробництва».

Нині – це один з найпотужніших в Україні інноваційних метрологічних мега-осередків, що забезпечує повний цикл періодичної та позачергової повірки газових лічильників. А запроваджені інноваційні технології дозволяють скоротити час повірки в десятки разів: за 30 хвилин (донедавна 2,5 год.) – тут повіряють 60 побутових приладів обліку газу!
Обладнання центру забезпечує автоматизовану повірку smart-лічильників за європейськими стандартами, а всі повірочні лінії одночасно оснащені фотоелектричними датчиками та стробоскопічними дисками.
“Для повірки засобів вимірювальної техніки використовуються стенди відомого світового виробника «Inotech» – зауважує Дмитро Палій, керівник РГК Метрологічний центр (м. Хмельницький). Тому навіть в період війни наші клієнти- споживачі газу отримують послуги найвищої якості. Крім того, ми доклали максимальних зусиль в адаптації та розміщенні потужностей центру у «Хмельницькгазі» та створили понад 20 нових робочих місць».
Наразі повний технологічний цикл повірки лічильників в автоматизованому режимі успішно забезпечують у виробничому тандемі харківські та хмельницькі метрологи, інженери. За вкрай короткі строки обмінялися досвідом, освоїли інноваційні технології, які дистанційно контролюють кожен етап повірки засобів вимірювальної техніки, надають логістичну підтримку процесам та забезпечують якість послуг світового рівня в області.
Для Хмельниччини відкриття такого надсучасного РГК Метрологічного центру – дійсно знакова подія, та ще й під час війни. Адже втричі збільшена потужність повірки та ремонту побутових лічильників, створено нові робочі місця та поповнюється бюджет.
А ще – відчутна підтримка економіки та енергетичної стабільності області.