Цього разу — для осіб, яким призначено пенсії відповідно до Законів України “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про статус народного депутата України”, “Про наукову і науково-технічну діяльність” до 31 грудня 2022 року включно.

Як повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області, перерахунок проведено шляхом підвищення основного розміру пенсії (без урахування надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством) на коефіцієнт збільшення 1,197 (в межах максимального розміру пенсії, визначеного законом).
Розмір збільшення пенсії не може перевищувати 1500 гривень, але не може бути меншим, як 100 гривень. Тому, якщо розмір збільшення після перерахунку пенсії становить менше 100 гривень (від 0,01 до 99,99 гривні), встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до 100 гривень.
Пенсіонери, яких свого часу було переведено на пенсію за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон №1058) мають право поновити пенсію відповідно до Законів України “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про статус народного депутата України”, “Про наукову і науково-технічну діяльність”. Для цього слід подати заяву з урахуванням норм статті 45 Закону №1058.
Розмір пенсії встановлюється у тому ж розмірі, у якому особа отримувала до переведення на Закон №1058, з подальшим підвищенням основного розміру пенсії на коефіцієнт 1,197.
З 1 липня уже проведено перерахунок пенсій для 858 осіб. Підвищення отримали 810 пенсіонерів, середній розмір підвищення становить 1176,27 гривні.
Перерахунок пенсії проведено автоматично, без додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду. В липні пенсіонери у звичному для себе порядку отримають пенсію у збільшеному розмірі.