Щодоби  кам’янчани використовують для свої потреб близько 20 тисяч кубометрів дністровської води. З них значна частина після відповідної очистки стає  питною.

 
І якщо до настання спекотних днів  мешканці стотисячного міста над Смотричем  були більш-менш задоволені якістю води, яку їм доводиться споживати,  то останнім часом вона тече з кранів  з неприємним запахом.
Причину погіршення якості води заступник генерального директора з водопостачання та водовідведення КП «Міськтепловоденергія» Сергій Боднар пояснює… «цвітінням» Дністра, викликане аномальною спекотою та посухою, що спричинило інтенсивний ріст водоростей.
Та посадовець зазначає, що це явище тимчасове. І на підприємстві вживаються відповідні заходи для його подолання. Зокрема, для очистки води додається більша кількість коагулянту та інших реагентів. Сергій Михайлович також запевняє, що така вода є нешкідливою для здоров’я людей. Її можна споживати. Проте з метою усунення неприємного запаху радить набирати рідину у відкриті посудини та відстоювати  певний час, що допоможе позбутися запаху, й тоді її можна використовувати для  приготування  їжі,   інших  потреб.
Разом з тим, у місті виникає ще одна проблема. Днями Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич провів позачергову прес-конференцію, під час якої навів не зовсім втішну статистику — щодоби вода в Дністрі падає на п’ять сантиметрів. Ця динаміка створює серйозну проблему із забезпеченням якісною водою містян і змусила владу думати, що робити на випадок надзвичайної ситуації?
  Хоч Михайло Євстафійович зазначив, мовляв,  боятися, що  залишимося без води, не потрібно, але для  уникнення   проблеми необхідно зробити декілька важливих кроків, бо якщо тенденція до обміління річки триватиме,   то за двадцять днів вода в  Дністрі впаде ще на один метр, а це вже суттєво вплине на водопостачання.
Генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук поінформував, що серед першочергових заходів, які потрібно терміново реалізувати,  — це  очистити дно місця водозабору від намулу. Виконати такі роботи в змозі лише професійні водолази   з Новодністровська.   Наступний  вихід із ситуації — розконсервувати ще три із наявних у Кам’янці 24 свердловин. Наразі в місті створено робочу групу, яка працює над розв’язанням проблеми.