Бізнес Хмельниччини протягом січня-серпня відправив зарубіжним партнерам з 64 країн світу продукції на 1,7 мільярда гривень. Найбільшим попитом на іноземних ринках користуються наші масляні трансформатори, фарфорова сантехніка, килимові вироби, меблі з дерева та продукти харчування.

Лідером у купівлі подільських товарів стала Польща. Майже четверта частина експорту Хмельниччини — 374 мільйони гривень припадає саме на нашого західного сусіда. Тут популярністю користуються вітчизняні санітарно-технічні вироби з фарфору, газові лічильники, зернові культури та продукти харчування. Також одним з головних імпортерів нашої продукції є Німеччина. Німецькі бізнесмени придбали хмельницьких товарів на суму понад 250 мільйонів гривень. Конкурентними на німецькому ринку є наші трансформатори, продукти харчування, набори меблів з дерева та, знову ж таки, фарфорова сантехніка.
Попитом у світової спільноти користується також  згущене молоко, сири усіх видів, масло та сухе знежирене молоко. Смакують цією продукцією у Вірменії, Ізраїлі та  навіть  у далекій Канаді й США.
Слід зазначити, що географію експорту також суттєво розширюють торговельні операції з країнами Азії, Африки та Близького Сходу. Здебільшого бізнесмени цих країн купують у хмельничан продукти харчування. Зокрема, хмельницькі птахівники поставили власної продукції на суму понад 300 мільйонів гривень.
 «Завдяки застосуванню новітніх ІТ-технологій діалог митниці регіону з підприємницькою громадою краю став прозорим. До того ж практично усунутий  і вплив людського фактора, а відтак суттєво зменшені й корупційні ризики», — зауважив начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.
Загалом за вісім місяців поточного року Хмельницькою митницею ДФС оформлено майже три тисячі  митних декларації в режимі «експорту», з яких 99 відсотків подано в електронному вигляді.