Підприємство із виробництва засобів захисту рослин та мікродобрив торгової марки BAYTON відкрила в селі Івашківці Хмельницького району компанія VITAGRO PARTNER.

За словами власників заводу, після повномасштабного вторгнення багато ринків засобів захисту та добрив закрилися для українських аграріїв, тому нове потужне виробництво — гостра потреба, що дасть доступ сільгоспвиробникам до якісного продукту європейського рівня за конкурентними цінами.

Під час відкриття заводу гостям показали Центр досліджень та розробок, у якому створені лабораторії з розробки засобів захисту рослин, добрив і мікродобрив, оцінювання якості. Зазначають, що в Центрі досліджень уже розробили понад 30 продуктів і впровадили їх у виробництво.
Засоби захисту рослин торгової марки BAYTON є результатом спільної довготривалої роботи компанії VITAGRO та партнерів. Завдяки вивченню канадського досвіду та власним дослідженням створено новий склад формуляцій, який у поєднанні з добре відомими активними речовинами дає кращі результати без збільшення собівартості продукції, наголошують спеціалісти.
«Аграрна Хмельниччина поповнилася ще однією важливою локацією. Будівництво такого потужного підприємства вкотре демонструє усьому цивілізованому світу незламність українського народу, прагнення побудувати вільну, сильну, територіально цілісну українську державу», — сказала голова обласної ради Віолета Лабазюк.
«Новий завод з виробництва агрохімікатів — це нова торгова марка на ринку, робочі місця, податки, розвиток економіки і внесок у потужність нашої обороноздатності. Хмельниччина традиційно залишається аграрною областю і відкриття такого заводу під час війни — це однозначно сміливість і відповідальність, адже це потужний сигнал суспільству в невідворотну нашу Перемогу», — сказав перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.
На новому заводі нині працевлаштовано 11 висококваліфікованих спеціалістів. Без сумніву, нове підприємство слугуватиме розвитку краю й України.
Під час урочистостей з нагоди відкриття нового заводу Група компаній VITAGRO передала українським захисникам (прикордонникам, бійцям Сил спеціальних операцій та територіальної оборони) шість автомобілів та дрони. Саме завдяки відважним воїнам, які захищають Україну, бізнес, наші аграрії мають можливість працювати, розвиватися, сплачувати податки.