У місті Хмельницькому тривають Дні сталої енергії, які проводять у рамках зобов’язань, взятих з підписання європейської ініціативи «Угода мерів». Дні сталої енергії розпочали з проведення другого загальноміського Форуму голів ОСББ на тему «Підвищення енергоефективності багатоквартирних житлових будинків: нові виклики в умовах війни та шляхи їх подолання». 

"Сьогодні (25 вересня — ред.) у рамках Днів сталої енергії провели форум для голів ОСББ, де презентували можливості для кожного будинку щодо енергоефективності. Понад 120 учасників.

Керівник Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк розповів про зміни до державної програми «Енергодім». Це досить потужна програма, що передбачає відшкодування від фонду енергоефективності до 70%.

Хмельницька міська рада теж мала Програму компенсації витрат на заходи з енергоефективності багатоповерхівок. Програма ця працювала дуже добре. Проте реалії змінилися – банки перестали кредитувати на вигідних умовах. Тому ми вирішили, що зараз найкраще буде відшкодовувати мешканцям придбання будівельних матеріалів (до 20% від загальної суми проєкту). Це дозволить мешканцям багатоповерхівок вже на початку виконання робіт мати кошти, а потім отримати фінансування і від Фонду енергоефективності.
Говорили і про рішення щодо встановлення сонячних панелей на багатоквартирних будинках. Також керівництво ОСББ мало змогу поспілкуватися про системи, які зможуть забезпечити безперебійну роботу газових котлів у випадку відсутності електроенергії.
Нас чекає ще одна непроста зима, але цього разу ми вже маємо досвід і можливість краще до неї підготуватися.
Працюємо далі…" - написав міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі "Фейсбук".
 
Докладніше - у сюжеті МТРК «Місто».