Завдяки сумлінній роботі спеціалістів будівельної та комунальної галузі з нашої області, деокуповане Високопілля на Херсонщині поступово починає повертати собі свій довоєнний вигляд.

Ясна річ, що роботи ще багато, однак завдяки програмі Президента України «Пліч-о-пліч» буде відбудовано все, що окупанти намагалися знищити. І на вулицях усіх інших постраждалих населених міст та сіл знову вируватиме життя, а в оселях будуть тепло та затишок.
Як ми вже розповідали в «Подільських вістях» про те, що Хмельницька обласна військова адміністрація здійснює патронат по Високопільській селищній територіальній громаді Бериславського району Херсонської області.
Тож завдяки злагодженій кропіткій роботі маємо чергові результати по відбудові деокупованих регіонів на півдні.

Наразі 12 будівельних підприємств із Хмельниччини працюють на 24-х об’єктах житлового призначення та здійснюють роботу з поточного ремонту житлових будинків у селищі Високопілля. До роботи залучено 188 працівників-будівельників, а також 6 займаються обслуговуванням цих об’єктів — пожежники, механіки спецтехніки.
На 10 будівлях (3 приватних, 7 багатоквартирних) повністю завершено ремонт дахів, що є значним досягненням будівельників станом на 25 вересня.
Важливо наголосити, що Хмельницька ОВА вживає заходів щодо спрямування коштів на придбання будівельних матеріалів, виконання робіт з відновлення житлових об’єктів шляхом передачі міжбюджетних трансфертів із місцевих та обласного бюджету Хмельницької області бюджету Високопільської громади. Це дозволить якнайшвидше наблизити відновлення житла мешканців Високопілля для комфортного проходження холодної пори року.
Відрадно, що відгуки жителів Херсонщини позитивні й схвальні. Люди охоче ділилися враженнями про результати й хід ремонтно-відновлювальних робіт їхніх осель спеціалістами-будівельниками з Хмельниччини.
«Ще зовсім недавно ми почули про те, що до нас їдуть будівельники, а вже сьогодні висловлюємо подяку цим добрим людям, — розповідає жителька Високопілля. — Вони зробили для нас дуже важливу й цінну справу». А винахідливі навіть придумали абревіатуру «ХХ — Херсонщина і Хмельниччина — хороші хлопці». Жителі Херсонщини також високо оцінюють фахівців із Хмельниччини за якісне виконання усіх робіт. Наголошують, що наші будівельники, попри труднощі, намагаються навіть вберегти всі зелені насадження.
А головне, коли люди говорять про це з усмішкою, переживаючи страхіття війни, це свідчить про незламність духу та віру в нашу Перемогу!