Як адмініструє Головне управління ДПС у Хмельницькій області, сума залучених територіальними громадами податків на 20 відсотків перевищує аналогічні надходження минулого року. Проти фактичних надходжень дев’яти місяців минулого року до місцевих бюджетів в області надійшло на 1,5 мільярда гривень податкових платежів більше.

Легалізація праці та дотримання вимог податкового законодавства працедавцями, зразкова податкова дисципліна бізнесу та відповідальність власників майна - основні чинники бюджетної стабільності громад, - констатують у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області та рекомендують лідерам громад активно інформувати мешканців про важливість своєчасної сплати майнових податків, а також надавати інформацію до податкової служби про інші потенційні джерела бюджетних надходжень.

Нагадуємо, що податкова служба надає консультаційну допомогу платникам щодо виконання податкових зобов’язань. Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.