У чотирьох громадах на Хмельниччині запрацювали цукрові заводи. На черзі запуск ще одного такого підприємства. Про це Суспільному Хмельницький розповів начальник управління агропромислового розвитку та земельних відносин обласної військової адміністрації Олег Омелянюк.

За його словами, цукрові заводи розташовані на території Теофіпольської, Наркевицької, Старокостянтинівської та Шепетівської громад. Ще один цукровий завод планують запустити за кілька днів на території Красилівської громади, розповів начальник управління агропромислового розвитку.

"Цукор на Хмельниччині буде. Цьогоріч цукровий буряк посіяний на площі 30,2 тисячі гектара всіма формами власності. На сьогодні 10% вже солодких коренів — викопано. Урожайність 520 центнерів з гектара. Загалом, плануємо накопати мільйон 700 тисяч тонн солодких коренів і виробити 180-190 тисяч тонн цукру. Для забезпечення Хмельниччини на рік потрібно 90 тисяч тонн, а ми накопаємо — 190. Я так спостерігаю — шостий рік поспіль, що оті самі цукрові заводи, ота сама площа висадки цукрового буряка, той самий виробіток цукру в принципі йде з року в рік", — сказав Олег Омелянюк.