Гарантована якість, надійність та розумна цінова політика — за такими критеріями працює підприємство СТ «Домашній хліб» у Красилові.

Чимало хлібопекарень і в країні, і в нашій області у складні економічні часи 90-х з чиєїсь безгосподарності та безвідповідальності, образно кажучи, не вижили. Так сталося, до прикладу, у Новій Ушиці, Віньківцях та й інших містах, де колись пишалися тим, що їхні хлібобулочні вироби найкращі і найсмачніші… Пригадую, у дитинстві, коли проходила повз пекарню свого селища, то аж зупинялася, бо довкіл пахло свіжовипеченим хлібом. Все це — у минулому. Потім було боляче дивитися на порожні приміщення цехів і вибиті у них вікна... Та, слава Богу, з часом поступово почали відроджувати виробництво в цілому і те, що, засноване на колишніх народних промислах, зокрема.
Занепад свого часу міг відбутися і у пекарні Красилова. Але, на щастя, знайшлися небайдужі люди, господарі, такі, як Дмитро Дудка і Михайло Будний, котрі зуміли підняти вже лежаче виробництво. Все робилося фундаментально, ретельно і дбайливо — облаштували територію та адміністративне приміщення, встелили асфальт, розбили газони, висадили квіти, капітально відремонтували підсобні будівлі. Потім взялися за реконструкцію складів, адже там зберігається вся необхідна сировина та компоненти для виробництва. За найсучаснішими технологіями, максимально зберігаючи українські традиції виробництва хліба, почали випікати всілякі борошняні вироби за народними рецептами. У цехах демонтували всі старі печі, натомість встановили сучасні, завезені із Польщі та Німеччини.
У планах випічка хліба з йодісом у рамках програми «Здорова нація». А це означає, що вся продукція буде виготовлятися з екологічно чистих інгредієнтів. Проводиться планова заміна пічного обладнання на найсучасніші, економічні, більш автоматизовані зразки виробництва Словаччини (вже працюють три пелетні печі, а цього місяця планується запустити ще дві). Це дасть змогу зменшити собівартість продукції та ціну хліба.
«Звичайно, тотальна криза торкнулася і нас, адже виросли ціни на сировину, енергоносії, — каже виконуючий обов’язки директора підприємства «Домашній хліб» Юрій Возний. — Та попри все компанія з часу проведення реконструкції нарощує виробничі потужності. Ми щодоби випускаємо 50 різновидів хліба, 60 — хлібобулочних виробів, а також різноманітну кондитерську продукцію».
Вироби підприємства знають не лише мешканці Красилівського району та Хмельниччини, а й у Він- ницькій, Житомирській,    Рівненській, Чернівецькій та інших областях. Споживче товариство працює цілодобово, а відтак хліб до споживачів завжди довозять свіжим, до того ж за ціною виробника.
Підприємство максимально укомплектоване за останнім словом техніки, має власний транспорт, який доставляє продукцію у найвіддаленіші куточки області та інших регіонів. У виробничому процесі на СТ «Домашній хліб» зайняті понад 200 працівників. Їхня праця нелегка, адже споживачі звикли до свіжого, м’якого та запашного хліба. Тому трудяться на підприємстві позмінно — і вдень, і вночі. Пекарі забезпечені найнеобхіднішим — спецодягом, мають де перепочити, помитися та поїсти під час обідньої перерви. Словом, умови на зразок європейських. Зі слів працюючих, заробітна плата їх також влаштовує.
Зрештою, це має бути нормою для людей, які печуть найголовніший продукт харчування. Важко уявити собі наше життя без хліба. Які тільки хлібобулочні вироби не зустрічаються на прилавках магазинів і супермаркетів, тому серед такого асортименту досить важко покупцю обрати якісний, смачний, а головне — корисний для здоров’я хліб. Адже з цим продуктом організм людини отримує білки, вуглеводи, мікро- та макроелементи. Саме тому головним завданням СТ «Домашній хліб» є виробництво хлібобулочних виробів тільки із натуральних компонентів. Тут народжується «живий» хліб без консервантів, барвників, розпушувачів, а лише на основі молочнокислих заквасок, отже, натуральний хліб, спечений за давніми домашніми рецептами.
Асортимент продукції вражає своїм розмаїттям. Навіть найвибагливіший покупець знайде для себе щось якісне, смачне і корисне. Достойне місце серед виробів, що випікаються на виробництві, посідає     «Хліб домашній», «Хліб селянський», «Хліб богатир», «Хліб козацький», різноманітні булочки, рогалики, сухарики і т. д. Продукція повністю відповідає європейській якості та смакує усім споживачам.
«У виробництві хліба важливе все. І якісне обладнання, і турботливі руки хлібопекарів, і знання традицій української випічки. У нас це все природно поєднується», — стверджує керівник підприємства Дмитро Дудка. — Споживачі у якості нашої продукції можуть бути цілком впевнені».
Кращі пекарі підприємства неодноразово здобували нагороди на численних виставках і конкурсах за високу якість продукції. Традиційно тамтешні хлібопекарі отримують почесні дипломи у номінації «Продукт року». Вже кілька років поспіль підприємство отримує перші місця і в номінації «100 кращих товарів року».
Отож, вміємо, якщо захочемо. Це щодня підтверджують своєю наполегливою працею красилівські пекарі-професіонали. Всупереч усім економічним і політичним проблемам вони доводять, що гідність не лише у національних символах, а й у відроджених національних традиціях виробництва.