ТОВ «КВС-УКРАЇНА» 22 лютого 2024 року отримало сертифікат від Державної інспекції архітектури та містобудування України про введення в експлуатацію другої лінії насіннєвого заводу у м. Кам’янець-Подільський. Про це говориться у повідомленні Насіннєвої асоціації України.

Зазначається, що будівельні роботи з розширення виробництва, що збільшить виробничі потужності компанії до рівня 700 тис. посівних одиниць кукурудзи за сезон, були закінчені у грудні 2023 року. Загальна інвестиційна сума проєкту склала близько €35 млн з моменту початку його реалізації, тобто з 2015 року.
«Це розширення повторює першу фазу будівництва включно з приймальним вузлом, хаскерними столами, спеціалізованою сушаркою, вузлом обмолоту, лінією з доробки насіння та необхідною кількістю складів. Друга лінія включає передові технології від PETKUS та побудована завдяки співпраці з KESZ UA Holding у якості генерального підрядника та DELTA Ukraine, яка забезпечує супроводжувальний контроль та технічний нагляд за веденням будівництва», — говориться у повідомленні.
У компанії уточнили, що рішення щодо розширення будівництва пов’язане із визнанням Європейським Союзом еквівалентності для насіння, вирощеного в Україні, та розширенням можливостей ТОВ «КВС-УКРАЇНА». З осені 2021 року компанія експортує насіння на ринки ЄС.

Для довідки: KWS — одна з найбільших селекційних компаній, яка входить до п’ятірки світових лідерів з виробництва насіння. Компанія спеціалізується на селекції, виробництві та продажу насіння кукурудзи, цукрових буряків, зернових культур, ріпаку, соняшнику та овочевих культур. KWS використовує провідні методи селекції для підвищення врожайності та покращення стійкості до хвороб, шкідників та абіотичного стресу.
В Україні насінництво, маркетинг та агросервіс здійснює ТОВ «КВС-УКРАЇНА» — 100% дочірнє підприємство KWS SAAT SE & Co. KGaA.