«Проєкт реалізований за кошти ЄС. Партнером виступила корпорація «НЕФКО».

В рамках проєкту капітально відремонтували 5 поверх та половину 4 поверху будівлі гуртожитку на вулиці Інститутській, 12/1. Також реконструювали нежитлову будівлю на вулиці Кам’янецькій, 74, зокрема, 4, 5 і половину 3 поверху облаштували під гуртожиток для проживання внутрішньо переміщених осіб. Усі роботи фінансувалися за кошти Європейського Союзу та виконувалися з дотриманням європейських вимог та стандартів. Підрядником виступило Товариство з обмеженою відповідальністю «КОМЕНЕРГОСЕРВІС», ТОВ «АйСі консулентен» (iC consulenten LLC) здійснювало технічне консультування щодо виконання робіт.
На Інститутській, 12/1 ми повністю замінили всі інженерні мережі, систему опалення, Інтернет, відремонтували та утеплили дах, поставили індивідуальний тепловий пункт, зробили загальну пральню, поставили сонячні панелі, відремонтували укриття для всіх мешканців, спеціальний підйомник для людей з інвалідністю.
На Кам’янецькій, 74 відремонтували дах, встановили ІТП, замінили вентиляцію та опалення, сонячні панелі.
Кімнати та квартири обладнані меблями, сантехнікою, побутовою технікою і посудом. Зроблено також 6 загальних кухонь, загальну пральню.
Вартість виконаних робіт та придбаного обладнання склала 1,48 млн євро.
Плануємо заселити орієнтовно 75 сімей (це понад 220 людей), які приїхали до нас із зруйнованих чи окупованих міст. Визначати їх будуть за відповідним рейтингом.
Першими разом з нами свою смарт-квартиру оглянула сімʼя з Бахмута. Там вони втратили 3 своїх помешкання повністю. До слова, чоловік працює на одному з наших КП, а дружина на ринку.
Дякую партнерам за хорошу співпрацю!
В процесі реалізації ще один проєкт із забезпечення житлом вимушених переселенців. Кошти на нього ми теж виграли у конкурсі від ЄС. Триває тендер на початок будівництва двох багатоповерхівок. Очікуємо уже в квітні оголосити переможця та почати роботи. Вартість проєкту – близько 7,5 млн євро.
Працюємо далі…
Тримаймо стрій!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.