Як повідомляють у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, індекс споживчих цін по області та Україні (без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) у березні 2024 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,2 та 100,5 відсотка, з початку року – 100,6 та 101,2 відсотка відповідно.

Нехай трішечки, але ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області у березні проти попереднього місяця знизились – на 0,7 відсотка. Найбільше, природно, з приходом весни впала ціна на яйця – на 18,8 відсотка. Незначно (у межах 3,3-0,1 відсотка) подешевшали олія соняшникова, свинина, сало, овочі, маргарин, макаронні вироби, риба та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру, продукти переробки зернових, сири, хліб, цукор, безалкогольні напої. Водночас зросли (практично в таких самих відсоткових межах) ціни на яловичину, м’ясо птиці, фрукти, масло, кисломолочну продукцію, рис, кондитерські вироби з борошна, молоко.
Одяг та взуття подорожчали на 4,3 відсотка. Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1 відсотка переважно за рахунок підвищення цін на утримання та ремонт житла на 1,6 відсотка.
Незначне підвищення цін у сфері охорони здоров’я (на 1,1 відсотка) спричинено подорожчанням послуг лікарень на та фармацевтичної продукції.
Не обійшлося без подорожчання на транспорті. Особливо відчутно зросла вартість проїзду в залізничному пасажирському транспорті – на 5,4 відсотка.
З інших товарів та послуг найбільше – на 7,9 відсотка – подешевшали ритуальні послуги. Однак дещо підвищилися ціни на послуги нотаріусів, ресторанів та готелів, освіту, відпочинок та культуру. Зрештою, хіба до ресторанів та відпочинку нині?