За те, що маємо хліб і до хліба, кожна українська родина завдячує невтомним рукам працівників сільського господарства. Це їм доводиться вести щорічні битви за врожай, це їх випробовують погодні, цінові катаклізми. І все ж у цих найскладніших умовах вони виходять переможцями. Аграрії Хмельниччини здобули першість в державі за врожайністю ранніх зернових, кукурудзи, соняшника, у десятці кращих з валового виробництва зерна, не поступаються з п’ятірки лідерів за кількістю поголів’я великої рогатої худоби, валового виробництва молока. Ці досягнення стали  вінцем спільної, надто важкої праці хліборобів Хмельниччини до дня їхнього професійного свята, урочисті з нагоди якого минулого тижня відбулися  в обласній філармонії.

Грамоти, подарунки, теплі слова привітань з уст керівників області –  знак поваги і визнання. Герої України Михайло Шаповал, Василь Петринюк, Петро Іващук, повний кавалер ордену «За заслуги» Василь Мастій – це гордість Хмельниччини, це її слава, що лине далеко за межі краю, це – її хліборобська сила. Подільська земля зростила і їхніх  молодших послідовників. До прикладу, серед кращих з виробництва молока  не лише ТОВ «Летава» на Чемеровеччині, яке очолює Герой України Михайло Шаповал, а й «Подільський господар-2004» Шепетівського району, де директором Наталія Шматлай. Першість по вирощуванню м’яса в живій вазі утримують на сьогодні сільгосппідприємства Хмельницького, Дунаєвецького, Чемеровецького районів, серед яких і ТОВ «Наулів» на Чемеровеччині під керівництвом Юрія Довгуна. У галузі свинарства лідируючі позиції за «Аграрною компанією – 2004», очолюваної Петром Лабазюком, із вирощування м’яса птиці – за «Подільським бройлером» на Дунаєвеччині, яким керує Ольга Петльована. Справжніми господарями-аграріями  пишається чи не кожен район області.  Усім їм наша глибока повага і шана.
Попри те, сьогодні сільгоспвиробники  надто потребують фінансової підтримки. Навесні цього року обласна рада прийняла Програму розвитку аграрного комплексу Хмельницької області до 2021 року, де передбачена щорічна бюджетна допомога агроформуванням всіх форм власності. Зокрема – розвиток фермерського господарства, сімейних ферм, часткова компенсація за придбану сільгосптехніку, технологічне обладнання з переробки і заготівлі сільгосппродукції.
Тісно пов’язані з сільським  господарством і переробники сировини та виробники харчової продукції. Виставка-продаж хлібобулочних, молочних, м’ясних виробів підприємств області, що розгорнулася у вестибюлі філармонії,  засвідчила не лише досягнення, а й визнання споживачів – купували продукцію із задоволенням. А майбутні аграрії, які сьогодні навчаються у Подільському державному аграрно-технічному університеті та коледжі, привертали увагу виставковими експозиціями.
Стільки теплих зустрічей, спілкувань подарувало свято усім присутнім! Приємні враження, гарний настрій забезпечували усім і наші відомі артисти – «Козаки Поділля».