Пам’ятаю ще з дитинства, що дорога, яка тягнеться вниз від новоушицької автостанції до мосту через річку Калюсик, не  знала ремонту десятки років – яма на ямі та глибокі вибоїни. Сьогодні  тут  асфальтне покриття, тротуари, отож можна комфортно проїхати і  спокійно пройти.

Окрім того, проведений капітальний ремонт автодороги по вулиці Панфілова у селі Філянівка Новоушицького району. Це те, що стосується ремонту доріг у громаді. А взагалі, за досить короткий проміжок часу, відколи створено Новоушицьку селищну ОТГ, яку очолює Олег Московчук, тут відбулося чимало позитивних змін і зроблено не один десяток добрих справ.
Приміром, за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету, будується водогін Браїлівка — Нова Ушиця, проводиться   реконструкція мереж вуличного освітлення у селах Бучая, Отроків, Слобідка. Проведено капітальний ремонт даху та замінені вікна на другому поверсі адмінприміщення селищної ради, реконструкцію Будинку дитячої творчості у Новій Ушиці, капітально відремонтовано дорогу по вулиці  Українській і т. д.
За підтримки народного депутата України Володимира Мельниченка у НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 –  гімназія» планується будівництво спортивного майданчика (міні-футбольне поле зі штучним покриттям).
За проектом «Будівництво сонячної електростанції на території Новоушицької селищної ради» завершено  її першу чергу   за межами селища   потужністю 1,5 МВт і розпочато промислове виробництво «зеленої» електричної енергії. До кінця року заплановано розпочати будівництво другої черги потужністю 3, 45 МВт.

– Також у найближчих планах,  –  розповідає заступник голови Новоушицької селищної ОТГ Олександр Гринчук, — реконструкція системи опалення фізкультурно-оздоровчого комплексу, капітальний ремонт спортивного залу школи у Вільхівцях, заміна вікон та дверей у Новоушицьких НВК № 1 та ЗОШ № 2, у Кучанській школі, заміна теплотраси у Пилипковецькій та Заміхівській ЗОШ.
 Як бачимо, Новоушицька ОТГ впевнено утверджується. Тут вводять в експлуатацію нові  водогінні мережі та лагодяться старі, доводять до ладу каналізаційні колектори, автошляхи, тротуари, адміністративні будівлі, капітально ремонтують вуличне освітлення.
До речі, аби вулиці були завжди впорядковані, розчищені від снігу та бруду і мали охайний вигляд, а дерева обабіч не нависали на дороги та були вчасно обрізані, для ГП «Комунальник» та ГП «Водоканал» закуплена сучасна спецтехніка.
Тож головні проблеми, а це – якість доріг і освітлення, від яких особливо страждали жителі сіл у Новоушицькій громаді, розв’язуються ефективно. Сьогодні починають налагоджувати   сполучення між населеними пунктами.  Результат –  наяву. Люди чекали цих змін і побачили їх. Це вселяє віру  і додає впевненості.