Позавчора в Хмельницькому, на майдані Незалежності зібралися посланці лісогосподарських підприємств області, щоб на мирному мітингу висловити свою незгоду зі Стратегією реформування лісового господарства  на період до 2022 року, яку без обговорення з лісівниками, громадськістю  було затверджено на засіданні уряду 15 листопада.  До речі, за рішенням Всеукраїнських зборів профспілкового активу  по всій державі минулого вівторка проходили  мирні мітинги лісівників.

Перш ніж розповісти про акцію подолян, зазначимо, що напередодні  всі колективи підвідомчих підприємств обласного управління лісового та мисливського господарства  вивчили й обговорили  запропоновану Кабміном Стратегію. Вона була сприйнята негативно, бо  може призвести до руйнування лісової галузі. Збори трудових колективів направили листи-звернення із зауваженнями до  Стратегії реформування в районні й обласну державні адміністрації, районні й обласну ради, які стали на сторону лісівників і невідкладно надіслали свої листи до Кабінету Міністрів України. Підтримали лісівників і народні депутати, які представляють у парламенті Хмельниччину.
За вдосконалення ефективності ведення лісового господарства, не допускаючи при цьому обмеження управлінської та фінансово-економічної самостійності  державних лісогосподарських підприємств, виступає й Президент держави Петро Порошенко, який видав
21 листопада 2017 року відповідний указ.  
 Окрилені такою підтримкою,  трудові колективи й вийшли на майдан Незалежності, щоб ще раз   підтвердити свою позицію, яка за реформування галузі, але за збереження державних підприємств,  яка проти концесії  чи приватизації лісів.
— Ми раді, що нас почули й до нас прислухаються, — зазначив у своєму виступі на мітингу голова профкому Ярмолинецького лісгоспу  Максим Омбиш. — Але не слід втрачати пильність, бо наші вимоги поки ще не виконано, а саме:  відновити фінансування бюджетної програми «Ведення лісового й мисливського господарства, охорони й захисту лісів»; прискорити призначення на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів України фахівця в сфері лісового господарства; внести зміни до Закону «Про оцінку впливу на довкілля».
 В унісон звучали й виступи голів та членів профкомів лісгоспів Хмельниччини, інших учасників мітингу, які висловили стурбованість за  подальшу долю лісової галузі, засудили спроби недолугого її реформування  й закликали до збереження самостійності державних лісогосподарських підприємств, які є великими платниками податків.
  — Дякую лісівникам за виважену позицію,  — сказав на мітингу начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко. — Почувши думки всіх сторін, ми в дискусії, в діалозі  виробимо спільні підходи, які призведуть до розвитку й дальшого процвітання галузі. Користуючись нагодою, хочу подякувати керівництву області й керівникам районів, депутатам усіх рівнів за підтримку лісівників.
 Заступник голови  обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко запевнив, що влада Хмельниччини постійно підтримує лісівників області й зі свого боку докладе всіх зусиль, щоб реформування цієї важливої галузі послужило зміцненню держави.
Учасники мітингу заслухали й схвалили рішення Всеукраїнських зборів профспілкового активу.