введена в експлуатацію минулого вівторка у селі Панівці.

 Електростанція потужністю 63,8 Мвт є другою в Україні. Передбачається, що виробництво електроенергіі щороку складатиме 68,2 ГВт/рік. Це дозволить забезпечити електроенергією кожне третє домогосподарство у Кам’янці-Подільському. Варто зауважити, що під час екскурсіі (день видався досить похмурим) станція відпускала у загальну мережу 29,5 МВт.
На багатогектарній площі встановлено 220 тисяч монокристалічних модулів. До речі, під час будівництва, яке тривало 7 місяців, створено 300 робочих місць.
Інвесторами проекту на паритетних засадах стали група ICU та американський фонд VR Capital Group. Загальний обсяг інвестицій у спорудження станції склав майже 55 мільйонів доларів США.
 Річард Дейтц, президент VR Capital Group, виступаючи на відкритті, зауважив: «...ми є одним з найбільших іноземних інвесторів Украіни і готові продовжити підтримку української економіки».
Сонячна електростанція у Панівцях — перший з трьох спільних проектів інвесторів у галузі альтернативної енергетики. Незабаром планується запуск другого об‘єкта — потужністю 35 Мвт — у Херсонській області. Почалося будівництво станцій і в Миколаївській області.
Виробництво екологічно чистої електроенергіі станцією «Кам’янець-Подільська» забезпечить скорочення викидів вуглекислого газу на 67 тисяч тонн щороку.
І ще один позитивний штрих — компанія «Подільськенерго» щорічно сплачуватиме до бюджету місцевої громади 2,6 мільйона гривень орендної плати за користування земельною ділянкою.