Тема доріг в Україні вже настільки звично-критична, що в більшості випадків вже й не викликає подиву в тих, хто мав би їх ремонтувати й будувати. А що – до всього ж можна звикнути. І до ями, і до глибокої калюжі на узбіччі, яка навіть не дала змоги вийти з автомобіля (на фото). Хіба що, виїхавши на зустрічну смугу, з’являється нагода, як кажуть, вискочити на ходу. Звісно, цього робити ніхто не збирався, отож і довелося занурити чоботи в брудну воду з багном, щоб вибратися з авто. І це – наші реалії, досить прикрі реалії…

Між іншим, на фото зображені ділянки автодороги державного значення Т-23-05 Хмельницький – Віньківці – Дашківці. І тут, думаю, всі, хто хоч раз їхав цією дорогою, одразу згадають свою поїздку суцільними ямами. Хоча – ні, якщо вже бути точним, то траплялися ділянки, на яких їх було менше.
Того дня погода була похмурою й дощовою, тож калюжі наповнилися по самі вінця, оминути їх – справа марна, тому доводилося з горем навпіл їхати. Та на думку приходило лише одне запитання: як в разі екстреної життєвої ситуації – чи то, не доведи, Боже, пожежі, чи необхідності терміново доставити хворого в лікарню – відповідні служби мають дістатися до місця виклику? Як? Відповідь – очевидна.
Учасникам дорожнього руху залишається лише два варіанти – надіятися на Всевишнього і на вправність водія. Бо на таких аварійних ділянках щодня змушені люди ризикувати своїм життям і здоров’ям.
До речі, відповідь на запитання: коли врешті на стан доріг у вищезгаданому напрямку звернуть увагу відповідні державні структури чекають жителі ближніх сіл, які й звернулися до «Подільських вістей» зі своєю кричущою проблемою. Перебуваючи в службовому відрядженні в Баламутівській ОТГ, що на Ярмолинеччині, ми якраз і мали нагоду осилити цей, зізнаюся, досить непростий шлях. Яма на ямі – і так без кінця…
Вулиця Хмельницька, що в Баламутівці, якраз є частиною вищезгаданої проблемної дороги державного значення Т-23-05, тож голова Баламутівської ОТГ Василь Гопчак звертався із цією проблемою ще в листопаді 2019-го до облавтодору, як результат – ямковий ремонт, виконаний на площі 50 квадратних метрів. І все.
Отож про тих, хто має розв’язувати цю проблему і яким чином, читайте в наступному номері «ПВ».