Читаючи «Подільські вісті», вирішила написати про те, що болить. Сіл фактично вже немає: садочки, школи закриваються. Люди змушені їхати за кордон шукати кращої долі, хоча їм там нелегко живеться. Працюють по 12-16 годин, щоб утримувати в Україні батьків-пенсіонерів, дітей навчати. Без села і місто не житиме.

По-перше, ціну на газ ніяк не можуть зменшити. Завжди ми чуємо про те, що в нас є достатньо свого газу. То чому ми платимо так дорого за газ? Якби була нормальна ціна на газ, то кожен житель знав би, чи економити його, а чи палити, як потрібно. І навіщо та субсидія, що одна людина випускає газ через вікна, щоб випалити, а друга замерзає в хаті?
Було вже чотири президенти і став п’ятий, наймолодший за всіх, а добра немає. Ще ця проклята війна, або як називається ООC. Скільки вже загинуло дітей молодих, лишились сиротами діти, овдовіли жінки і батьки без синів та братів. А скільки ще інвалідів, яким потрібна підтримка держави? Як ставав президентом В. Зеленський, мав скоротити кількість депутатів, але не скорочено. Нічого не вирішують, тільки б’ються у Верховній Раді. Що то за депутат, коли йому чи їй 20 чи трохи більше років. Що воно розуміє в політиці? А зарплату має солідну.
По-друге, чому все приватизоване? Фабрики, заводи в руках олігархів. Лікарні теж приватизовані. Якщо хвора людина лікується чи проводиться операція, потрібно лікарю давати в кишені тисячі. А скільки хворих проходить за один день? То навіщо лікарям збільшувати зарплату? Над ними повинен бути якийсь контроль. За які кошти вони змогли відкрити приватну лікарню? Звісно, за кошти пацієнтів. Якби ці гроші від хворих йшли через касу, то державі був би дохід. А так ці гроші в приватних осіб, а їм нецікаво, чи хворий видужав, чи так і хворіє. Якщо виділяються якісь кошти на лікарню, то їх точно пацієнти не бачать. Абсолютно нічого немає безплатно. До яких пір мають страждати жителі України – трудолюбивий, доброзичливий народ?
Опублікуйте, будь ласка, статтю, можливо, хоч щось таки допоможе. Є депутати в області, хай вони поцікавляться, прочитавши цей лист.