Це слова віце-прем’єра Польщі, які він висловив майже 15 років тому, про часи, коли польська держава перебувала у вкрай скрутному економічному становищі, польська економіка хворіла. Головними причинами були відсутність роботи, зайнятості. Тому очільники більшості країн світу своїми національними пріоритетами вважають зайнятість населення, створення нових високотехнологічних робочих місць і умов для їх конкурентноздатності, підтримку діючих робочих місць.

Можна навести приклад США, де діючий тоді президент Дональд Трамп за чотири роки створив майже 5 мільйонів робочих місць. Він навіть повертав американські заводи з-за кордону на свою територію. Бо роботу повинні були мати, в першу чергу, свої – американці. Це також зарплата, і кошти для забезпечення життєдіяльності працюючих та членів їхніх сімей, податки в місцеві і державний бюджети, соціальні відрахування для утримання пенсіонерів, запорука соціального миру в суспільстві. 
Ми, громадськість, державні службовці, депутати всіх рівнів маємо бути свідомі того, чи є в Україні можливості підвищити зайнятість, створити нові робочі місця, чи доля нашої молоді шукати роботу за кордоном. В Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП) упевнені, що маємо можливість створити необхідну кількість нових робочих місць, аби надати роботу і достойну зарплату всім, хто цього потребує. Насамперед – молоді. Бо вкрай тривожать бажання юнаків та дівчат шукати своє щастя за кордоном. Тому вважаємо, що першочерговим для нашої держави, її розвитку є створення нових робочих місць і підтримка конкурентноздатності існуючих. Як втримати конкурентноздатність існуючих робочих місць? Що для цього потрібно зробити? Як взагалі підняти економічні можливості держави?

Детальніше читайте на сторінках газети "Подільські вісті" за № 23 від 10 червня 2021 року.