Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що вже укладено 11 499 угод в рамках дії ринку землі.  

Для отримання доступу до  Державного земельного кадастру подали заяви 4836 нотаріусів. Всього анонсовано заяв – 5431 , із них погоджено 4797, в черзі на розгляд – 9, відмову отримали 629 подавачів. З Державним земельним кадастром нотаріуси працюють у штатному режимі. 

 

Під час робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський і Президент Групи Світового банку Девід Малпасс провели зустріч, в рамках якої обговорили земельну реформу в Україні.

 

Під час зустрічі значну увагу приділили прогресу, якого вдалося досягти протягом останніх років в Україні. Глава держави ознайомив делегацію Світового банку з реформами, які впроваджують в Україні. Зокрема було відзначено земельну реформу та розвиток аграрного сектору, який банк готовий максимально підтримувати. Володимир Зеленський запропонував Світовому банку також долучитися до реалізації плану трансформації України.

 

Володимир Зеленський презентував план «зеленої» трансформації України та висловив сподівання на його підтримку з боку Світового банку. «Маємо намір діяти спільно з ЄС щодо Зеленого курсу, декарбонізації економіки, енергоефективності, адаптації до змін клімату», – наголосив Володимир Зеленський. Крім того, Зеленський відзначив готовність України брати активну участь у підготовці нової Стратегії партнерства з установами Світового банку на 2022-2026 роки.

 

Довідково:

1 липня Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко офіційно оголосив старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.