Сесією ВР прийнято 67 постанов і законів, але жодного про розвиток вітчизняного виробництва.

Черговий раз змушені привернути увагу громадськості, спеціалістів до головного питання, яке стосується стану і розвитку будь-якої держави — промисловості. Матеріалів, аналітичних висновків і пропозицій від Союзу промисловців і підприємців, Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області були десятки.

 Змушені ще раз наголосити, що ці звернення і пропозиції не з кабінетів. Наші спеціалісти і менеджери співпрацюють з багатьма спорідненими підприємствами Заходу, спілкуються, особисто перебувають на інофірмах, постійно вчаться. Більше сорока відсотків промислових підприємств області працюють на умовах, які є в Євросоюзі. Тому все ж сподіваємося, що з нашими матеріалами знайомляться урядовці, керівники відповідних державних служб і, безумовно, народні депутати. Ми до всіх звертаємось поіменно, але нічого не змінюється.
 Чому не реагують урядові структури, для нас, незрозуміло. Там постійно йде кадрова чехарда. Всі службовці — наймані працівники і реально не прагнуть щось генерувати без команди зверху. Але щодо народних депутатів, то там зовсім інша ситуація. Вони обрані народом, є відповідний термін депутатського скликання і кому, як не їм, брати ініціативу, при необхідності запрошувати міністрів, готувати проекти законів щодо припинення деіндустріалізації України, розвитку і підтримки конкурентноздатності вітчизняної промисловості. І ми не раз підкреслювали, в тому числі народним депутатам, що вони мають брати на себе відповідальність за долю держави.

Детальніше читайте на шпальтах "Подільських вістей" № 40 від 7 жовтня 2021 року.